perjantaina, marraskuuta 17, 2006

Avar á luonto!!

Siitä pääsemmekin kätevästi aiheeseen josta lupasin mailissamme lähettää muutaman kuvan. Olimme viime viikonloppuna koko koulumme voimin telttailemassa puolentoista tunnin ajomatkan päässä kodistamme. Retkemme oli perjantaista sunnuntaihin ja tuona aikana kuulimme opetusta, taistelimme kärpäsiä vastaan ja pulikoimme kivassa pienessa lammikossa, jota joeksikin kuulemani mukaan kutsutaan.. Viikolla opetusta pitänyt Mark Parker Uudesta-Seelannista oli kanssamme, joten aivan ei lomailemaan joutunut, vaan etsimme totuutta myös siellä. Kärpäsistä sen verran että heikkohermoisemmilla palaa käämi alta aika yksikön.. silla paikalliset kärpäset ei myrkkyja karta saatikka sitten kämmenen iskuja. Jokaisen iskun jälkeen tuntuu, että niillä on aina vain suurempi polte päästä katsomaan mitä pääsi sisällä liikkuu.. ja kulkuyhteydethän sinne tiedetään: korva, silmä, nenä ja suu :D Muuten australian luonto on oikein rauhallinen ja rento.. (aika kelpo sanat kuvaamaan luontoa.. musta tulee isona viiniasiantuntija :D lupsakka, rapea ja oleppa kunnolla!!) Luontoon mennessämme ainoa asia taas, josta meitä muistutettiin, että jos et tiedä onko tielläsi oksa vai käärme niin parempi ettet koske ollenkaan. Varsinkin jos oksassa on keltaisia raitoja ja se puhuu!! Koska kyseiset oksat tunnetaan nimellä tiikerikäärme ja osuman saatuasi on kuulema kiire, kova kiire :D

Otimme metsässä mittaa toisistamme myös fyysisesti, vaikkei mitään kontaktia pitänyt ottaakkaan. Mutta australiassa kun jotain kisaillaan niin säännöt ovat aina full contact. On sitten kyse juoksukilpailusta, rugbystä, soccerista tai ultimatesta :D Olin joukkueemme jouksija. Matkaa oli ehkä hieman vajaa kilometri, mutta kun ilman lämmittelyjä lähdet täysillä tinttaamaan niin paha olohan siitä tulee. Juoksuosuus nyt meni vanhoilla piippitestin muistoilla, mutta välittömästi maaliin päästyä oli ongittava tomaatti suuresta ämpäristä.. niin ja käsiähän ei saanut käyttää :D viimeistään siinä vaiheessa toivoin että olisin kala ja omaisin kidukset sillä vaikka jano olikin niin ei se joki vesi niin puhdasta ja maukasta ollut! Lopputuloksena kisa päättyi joukkueemme osalta tappioon mutta kroppani sentään
tunsi kisailleensa: Kaatusin jouksuosuudella kahdesti, seurauksena molemmat polvet auki, vasen pohje kokonaisuudessaan ruvella ja vasen pakara verillä :D mutta voitin !! :D Even tehtänvän oli etsiä pienen ihmisen kokoinen halko metsästä. Mutta kun kerta voitosta kilpaillaan niin silloin luonnonsuojelualueeltakin lähtevät puut juurineen. Eve oli partnerinsa kanssa kiinni toisissaan vyötäsiltä, joten turha sitä on lähteä merta edemmäs kalaan kun onhan metsä puita täynnä täälläkin. Ja varsinkin kun eteneminen oli totuttua hitaampaa.

Ensi lauantaina on sitten aivan vallan vapaapäivä. Mutta ainakin itse tiedän miten sen aion käyttää. Koska viikottaiset kotitehtävät pitää normaaliin tapaan palauttaa sunnuntaina. Ja ensiviikonlopuksi pitää olla toisesta kirjasta kirjaraportti valmiina. Ja vaikka englanti alkaakin jotenkin sujua, niin ottaa se lukeminen aina kuitenkin oman aikansa. Mutta jos se aurinko paistaa niin voihan noita kaikkia tehdä rannallakin.. voihan? No todellakin.. tai sitten tehdään yötämyöten :D eli "vapaa"päivä ja partyt pystyyn..

Niin ja Kiinan kielen opiskelu on jo hyvällä mallilla. Repertuaariin kuuluu jo nihaumat ja muut päivittäiset smalltalkit hau hau yms. yms. (ja legenda valmentajahan joskus muinoin vain korotti ääntään ja toisti, että: "Rippi rippi, niinhän mä sanoin!!" kysykää Konstalta, jos ei heti kolahtanut :D)

Pahoittelen ettei kuvia ei ole enempää, mutta täällä päässä internet yhteys on tällähetkellä jumissa niin kone ei jaksa ladata enempää.. antakaa anteeksi!!
Eli ehkä sitten taas lisää ensi kerralla, sillä päivällinen kysyy meitä yhtä paljon kun me kysytään kuulumisia sieltä päin maailmaa!!!